Новини

19.02.2024 год.

84 ОУ посрещна своя патронен празник!

Днес, 19 февруари 2024 г. в 84. ОУ „Васил Левски“ отбелязахме патронния празник на училището.

Гости на събитието бяха г-н Георги Амзин – Заместник кмет на р-н Панчарево и кмета на Герман – Божидар Трайков.

Деца от ДГ 180 „Зайченцето бяло“ ни поздравиха със стихчета и песни, посветени на Дякона, облечени като четници.

Ученици от 4а и 4б клас поднесоха цветя и почетоха паметта на Апостола на паметника „Левски“. 

В училището се проведе състезание по „Лъвски скок“, конкурс за рисунка и поезия, свързани с Васил Левски. Наградени бяха най-добрите, а всички участници получиха грамоти.

Преди награждаването, бе прочетен поздравителен адрес от Кмета на район Панчарево – госпожа Евгения Алексиева.


08.02.2024 год.

Посещение на партньори по Еразъм + в 84 ОУ!

В седмицата 14 -19 януари в София се проведе обучение за учители по Проект E-MotiOn на Еразъм+, на който 84 ОУ „Васил Левски“ е координатор. Участваха учители от 84. ОУ, както и от трите партньорски държави – Словения, Румъния и Испания, а обучители бяха партньорите от непрвителствени организации от четирите държави. Целта на събитието беше обучение чрез преживяване на учителите за прилагане на разработените по проекта интелектуални продукти – дейности за развиване на емоционални компетентности при ученици между 10- и 12-годишна възраст.

В последния ден от обучението партньорите посетиха училището и успяха да се потопят в атмосферата му, да се запознаят с историята на патрона ни Васил Левски и да опитат традиционни български ястия. Бяха поздравени с български фолклорни песни от началните учителки на 2.А и 4.Б клас - Веселина Куртян и Моника Дамянова, а вокална група ученици изпя за тях училищния химн под съпровод на пиано от учителя по музика – Стела Ганева.

Партньорите ни имаха възможност да разгледат сградата на училището и да се запознаят с нашите ученици. Те посетиха ученици от различни класове и успяха да видят от първо лице как протича учебният процес в нашето училище. Обиколката бе изпълнена както с полезни, така и със забавни и приятни аспекти.

Вижте как протече последният прекрасен ден от домакинството на 84 ОУ "Васил Левски" по проект E-MotiOn на Еразъм+ във филма и снимките!

Еразъм 84 ОУ.mp4

22.12.2023 год.

Ден на таланта в 84. ОУ

На 22 декември 2023 г. се проведе "Ден на таланта". Учиниците участваха в различни категории като: рисуване, готварство, балет, народни танци и стрелба в кош. Безспорно всеки показа силните си страни и способности в областта, която обича.

Предпразничния дух се усещаше от всички. Директорът на 84. ОУ "Васил Левски" награди децата.

18.12.2023 год.

"Приказки от миналото"

На 18.12.2023 г. се проведе спектакълът "Танцувай:  между сега и тогава" за децата от 1 до 4 клас. Това е филм, който разказва за две любопитни хлапета, които са напът да изживеят приказката на живота си чрез история и танци. Деца танцьори представиха на публиката танци като: степ, валс и много други.

Салонът на училището бе изпълнен с приповдигнето настроение от таланта на нащите ученици! Вижте още снимки посредством връзката по-долу.

30.11.2023 год.

Събитие в 84. ОУ

На 25 и 26 ноември 2023 г. в 84 ОУ “Васил Левски”, с. Герман, район Панчарево, обл. София-град се проведе Национален турнир по куадратлон Таекуон-До за купа “София”, част от инициативата „Млади приятели на полицията“ и София-Световна столица на спорта 2024, организиран от Спортна Асоциация МВР, Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска Асоциация по Таекуон-До.

Официални гости на турнира бяха господин Венцислав Игнатов VI дан, председател на управителния съвет на Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска Асоциация по Таекуон-До, господин Явор Тасев V дан, генереален секретар на европейската Таекуон-До федерация, госпожа Евгения Алексиева кмет на район Панчарево, господин Божидар Трайков кмет на с. Герман и госпожа Снежана Зашева директор на 84 ОУ “Васил Левски”. 

В турнира взеха участие 262 деца от 6 до 13 годишна възраст, от 19 клуба. В крайното комплексно класиране първото място завоюваха ЦПТК НСУ „София“ с 817 точки с 27 златни, 25 сребърни и 16 бронзови медала, второто място заеха ЦПТК 97 СУ с 761 точки с 18 златни, 22 сребърни и 16 бронзови медала, а на третото място се качиха ТК „Левски“ 61 ОУ с 444 точки с 12 златни, 12 сребърни и 10 бронзови медала. Домакините от с. Герман,  ЦПТК 84 ОУ „Васил Левски“ бяха на косъм от призовата тройка и останаха на четвъртото място с 409 точки с 8 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала. 

Още за постиженията...


Божидара Шепелева - III място туль - 7 г.

Борил Димитров - III място силов тест - 9 г.

Борислав Петров - I място специална техника, I място спаринг - 10 г.

Вяра Петкова - II място туль - 12 г.

Дара Лазарова - II място специална техника - 9 г.

Деа Петрова - III място туль и I място силов тест - 8 г.

Жаклин Гачева - I място специална техникаж I място силов тест и най-добър куадратлонист за момичета 6 г.

Иван Йовев - III място спаринг - 10 г.

Йоана Николова - II място туль и III място спаринг - 13 г.

Калоян Буровски - III място туль и III място специална техника - 10 г.

Калоян Илиев - III място специална техника - 12 г.

Лъчезара Борисова - II място спаринг и III място силов тест - 10 г.

Никол Димитрова - II място силов тест и I място спаринг - 10 г.

Теодора Георгиева - II място силов тест - 10 г.


Треньорът им - Диана Йоцова е горда с постиженията на децата и е сигурна, че в следващи мероприятия ще бъдат още по-добри.


В първия състезателен ден се проведоха дисциплините туль, специална техника и силов тест, а през втория ден състезателите взеха участие в атрактивната дисциплина спаринг, която се проведе по схемата всеки срещу всеки и всички родители бяха впечатлени от уменията на децата.

18.10.2023 год.

Втора среща по проект E-MotiOn

На 16-17 октомври представители на 84 ОУ "Васил Левски" участваха във втора среща по проект E-MotiOn 2022-1-BG01-KA220-SCH-000086869 на Еразъм+ в Гранада, Испания 🇪🇸.

На срещата бяха обсъдени резултатите от проведените анкети с учители, ученици и родители. Беше направен обзор на разработените творчески дейности за развиване на ключови емоционални компетентности у децата: справяне със стрес и страх, поемане на риск и устойчивост.

Беше планирано предстоящото обучение за учители от четирите държави партньори - България, Словения, Испания и Румъния по дейностите за развиване на 4 емоционални компетентности през януари в България, на което училището и Сдружение “Знам и мога” Know and Can ще са домакини. 

#emotions #erasmus E-MotiOn project Ljudska Univerza Velenje Centrul Pentru Promovarea Invatarii Permanente GrowthCoop Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timisoara Colegio Carlos Arango Velez

28.07.2023 год.

84 ОУ сформира група за социален опит

През месец юни училищните психолози сформираха група за деца със СОП, като участие в нея взеха деца на различна възраст – от предучилищната група до 6-и клас. Това е първата подобна инициатива в рамките на училището, поради което имаше по-скоро пилотен характер. Работата протече под формата на седем групови сесии – два пъти седмично, продължаващи около час и половина. Дадохме възможност на децата да изразят собствените си представи и очаквания относно предстоящите ни срещи и на база на тях очертахме план с дейности, съобразен с предпочитанията и нуждите на всеки от тях. 

Основна цел на тези срещи беше развиването/подобряването на уменията на децата за: 

Децата развиваха и тренираха тези свои умения в процеса на взаимодействието помежду си по един спонтанен и автентичен начин, но същевременно в рамките на една сигурна и позната за тях обстановка. В хода на самите срещи изникваха различни ситуации, които изискваха своевременната ни реакция, която да насочи децата към успешното преминаване през тях. Така, вместо да им предлагаме различни сценарии и роли, в които да “влизат”, за да се отработват и обсъждат различни възможни начини на реагиране, такива ситуации се случваха от само себе си, което беше изключително полезно. 

Поради възрастовата разлика между децата, а и специфичните особености на всяко от тях, фокусът ни беше насочен към обсъждане на различни конкретни поведения,  разбиране нуждите на другия, развитие на толерантност и емпатия.  

Децата успяха да развият чувство за принадлежност към групата, като повечето от тях с удоволствие се включваха в дейностите и с нетърпение очакваха следващата ни среща. Макар и за някои да беше по-трудно, личеше си старанието, което влагат както в изработването на различни неща, така и в регулацията на емоциите и действията си. 

Страници:  1   2