Новини

30.11.2023 год.

Събитие в 84. ОУ

На 25 и 26 ноември 2023 г. в 84 ОУ “Васил Левски”, с. Герман, район Панчарево, обл. София-град се проведе Национален турнир по куадратлон Таекуон-До за купа “София”, част от инициативата „Млади приятели на полицията“ и София-Световна столица на спорта 2024, организиран от Спортна Асоциация МВР, Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска Асоциация по Таекуон-До.

Официални гости на турнира бяха господин Венцислав Игнатов VI дан, председател на управителния съвет на Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска Асоциация по Таекуон-До, господин Явор Тасев V дан, генереален секретар на европейската Таекуон-До федерация, госпожа Евгения Алексиева кмет на район Панчарево, господин Божидар Трайков кмет на с. Герман и госпожа Снежана Зашева директор на 84 ОУ “Васил Левски”. 

В турнира взеха участие 262 деца от 6 до 13 годишна възраст, от 19 клуба. В крайното комплексно класиране първото място завоюваха ЦПТК НСУ „София“ с 817 точки с 27 златни, 25 сребърни и 16 бронзови медала, второто място заеха ЦПТК 97 СУ с 761 точки с 18 златни, 22 сребърни и 16 бронзови медала, а на третото място се качиха ТК „Левски“ 61 ОУ с 444 точки с 12 златни, 12 сребърни и 10 бронзови медала. Домакините от с. Герман,  ЦПТК 84 ОУ „Васил Левски“ бяха на косъм от призовата тройка и останаха на четвъртото място с 409 точки с 8 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала. 

Още за постиженията...


Божидара Шепелева - III място туль - 7 г.

Борил Димитров - III място силов тест - 9 г.

Борислав Петров - I място специална техника, I място спаринг - 10 г.

Вяра Петкова - II място туль - 12 г.

Дара Лазарова - II място специална техника - 9 г.

Деа Петрова - III място туль и I място силов тест - 8 г.

Жаклин Гачева - I място специална техникаж I място силов тест и най-добър куадратлонист за момичета 6 г.

Иван Йовев - III място спаринг - 10 г.

Йоана Николова - II място туль и III място спаринг - 13 г.

Калоян Буровски - III място туль и III място специална техника - 10 г.

Калоян Илиев - III място специална техника - 12 г.

Лъчезара Борисова - II място спаринг и III място силов тест - 10 г.

Никол Димитрова - II място силов тест и I място спаринг - 10 г.

Теодора Георгиева - II място силов тест - 10 г.


Треньорът им - Диана Йоцова е горда с постиженията на децата и е сигурна, че в следващи мероприятия ще бъдат още по-добри.


В първия състезателен ден се проведоха дисциплините туль, специална техника и силов тест, а през втория ден състезателите взеха участие в атрактивната дисциплина спаринг, която се проведе по схемата всеки срещу всеки и всички родители бяха впечатлени от уменията на децата.

18.10.2023 год.

Втора среща по проект E-MotiOn

На 16-17 октомври представители на 84 ОУ "Васил Левски" участваха във втора среща по проект E-MotiOn 2022-1-BG01-KA220-SCH-000086869 на Еразъм+ в Гранада, Испания 🇪🇸.

На срещата бяха обсъдени резултатите от проведените анкети с учители, ученици и родители. Беше направен обзор на разработените творчески дейности за развиване на ключови емоционални компетентности у децата: справяне със стрес и страх, поемане на риск и устойчивост.

Беше планирано предстоящото обучение за учители от четирите държави партньори - България, Словения, Испания и Румъния по дейностите за развиване на 4 емоционални компетентности през януари в България, на което училището и Сдружение “Знам и мога” Know and Can ще са домакини. 

#emotions #erasmus E-MotiOn project Ljudska Univerza Velenje Centrul Pentru Promovarea Invatarii Permanente GrowthCoop Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timisoara Colegio Carlos Arango Velez

28.07.2023 год.

84 ОУ сформира група за социален опит

През месец юни училищните психолози сформираха група за деца със СОП, като участие в нея взеха деца на различна възраст – от предучилищната група до 6-и клас. Това е първата подобна инициатива в рамките на училището, поради което имаше по-скоро пилотен характер. Работата протече под формата на седем групови сесии – два пъти седмично, продължаващи около час и половина. Дадохме възможност на децата да изразят собствените си представи и очаквания относно предстоящите ни срещи и на база на тях очертахме план с дейности, съобразен с предпочитанията и нуждите на всеки от тях. 

Основна цел на тези срещи беше развиването/подобряването на уменията на децата за: 

Децата развиваха и тренираха тези свои умения в процеса на взаимодействието помежду си по един спонтанен и автентичен начин, но същевременно в рамките на една сигурна и позната за тях обстановка. В хода на самите срещи изникваха различни ситуации, които изискваха своевременната ни реакция, която да насочи децата към успешното преминаване през тях. Така, вместо да им предлагаме различни сценарии и роли, в които да “влизат”, за да се отработват и обсъждат различни възможни начини на реагиране, такива ситуации се случваха от само себе си, което беше изключително полезно. 

Поради възрастовата разлика между децата, а и специфичните особености на всяко от тях, фокусът ни беше насочен към обсъждане на различни конкретни поведения,  разбиране нуждите на другия, развитие на толерантност и емпатия.  

Децата успяха да развият чувство за принадлежност към групата, като повечето от тях с удоволствие се включваха в дейностите и с нетърпение очакваха следващата ни среща. Макар и за някои да беше по-трудно, личеше си старанието, което влагат както в изработването на различни неща, така и в регулацията на емоциите и действията си. 

19.07.2023 год.

Служебни бележки за учебната 2023/2024 година

Уважаеми родители,

Ръководството на 84 ОУ "Васил Левски" Ви уведомява, че служебни бележки ще се издават за ученици, които за записани в първи клас в 84-то училище за учебната 2023/2024 година. В слечай на въпроси, можете да използвате нашата Форма за контакт.

05.07.2023 год.

Предстоящи родителски срещи за учебната 2023/2024 година

Уважаеми родители,

Ръководството на 84 ОУ "Васил Левски" Ви уведомява, че през м. септември ще бъдат проведени родителски срещи във връзка с предстоящата академична година, както следва:

23.06.2023 год.

Еднократна помощ за ученици в І-ІV клас

Уважаеми родители,

Считано от 01.06.2023 г., във връзка с направени промени в Закона за семейни помощи за деца /ЗСПД/, право на еднократна помощ имат право учениците от първи, втори, трети и четвърти клас. Помощта се отпуска въз основа на заявление-декларация по образец към съответната Дирекция “Социално подпомагане“, която ще намерите по-долу и Удостоверение от съответното училище. При нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нас.


16.06.2023 год.

Списък на записаните ученици в І клас

Уважаеми родители,

Списъкът със записаните ученици в І клас за учебната 2023/2024 година вече е изготвен. Документът включва инициали и идентификационен номер на всяко дете. Ръководството на 84 ОУ "Васил Левски" приветства всички нови ученици!

Можете да откриете списъкът тук!

21.05.2023 год.

Групова работа в училище с подкрепата на студенти

През месеците април и май в груповата работа с учениците от 84 ОУ „Васил Левски“ бе планувано да се включат студенти от Магистърска програма по „Детско-юношеска и училищна психология“ към Софийски университет „Св.Кл. Охридски“. По традиция студентите провеждат част от своята практика в нашето училище при г-жа Боряна Теодосиева-детски психолог и изследовател.

Повече информация вижте тук!

02.05.2023 год.

Творби от конкурс за компютърна рисунка

Ученици от 5 и 6 клас от 84 ОУ "Васил Левски" представиха изключително красиви рисунки, като част от конкурс за компютърна рисунка. Невероятните творби са пример не само за таланта на нашите ученици, но и възможностите им да боравят с графични софтуери!

Можете да видите рисунките тук!

08.04.2023 год.

Лазарки от село Герман: За традицията на лазаруването

Какви са ритуалите на празничния ден преди Цветница? На Лазаровден в сутрешното студео на БТВ бяха поканени прекрасни лазарки от читалището в с. Герман заедно с техните две ръководителки. Те пазят традицията на лазаруването и го предават от поколения на поколения. Счита се, че къща, която е посетена от лазарки, е благословена и щастлива.

Цялото интервю можете да проследите във видеото!

18.02.2023 год.

Учениците от 1.А клас отбелязват денят на патронът ни

Учениците от 1.А клас отбелязаха подобаващо 18 февруари - когато българският революционер и патрон на 84 Основно училище Васил Левски е обесен в покрайнините на град София. „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“ - един от вечните цитати на Дякона, с които нашите ученици се запознават още от ранна възраст!

Изявата на малките ученици можете да видите във видеото!

1а клас отбелязва 18 февруари 2023.mp4