Новини

21.05.2023 год.

Групова работа в училище с подкрепата на студенти

През месеците април и май в груповата работа с учениците от 84 ОУ „Васил Левски“ бе планувано да се включат студенти от Магистърска програма по „Детско-юношеска и училищна психология“ към Софийски университет „Св.Кл. Охридски“. По традиция студентите провеждат част от своята практика в нашето училище при г-жа Боряна Теодосиева-детски психолог и изследовател.

Повече информация вижте тук!

02.05.2023 год.

Творби от конкурс за компютърна рисунка

Ученици от 5 и 6 клас от 84 ОУ "Васил Левски" представиха изключително красиви рисунки, като част от конкурс за компютърна рисунка. Невероятните творби са пример не само за таланта на нашите ученици, но и възможностите им да боравят с графични софтуери!

Можете да видите рисунките тук!

08.04.2023 год.

Лазарки от село Герман: За традицията на лазаруването

Какви са ритуалите на празничния ден преди Цветница? На Лазаровден в сутрешното студео на БТВ бяха поканени прекрасни лазарки от читалището в с. Герман заедно с техните две ръководителки. Те пазят традицията на лазаруването и го предават от поколения на поколения. Счита се, че къща, която е посетена от лазарки, е благословена и щастлива.

Цялото интервю можете да проследите във видеото!

18.02.2023 год.

Учениците от 1.А клас отбелязват денят на патронът ни

Учениците от 1.А клас отбелязаха подобаващо 18 февруари - когато българският революционер и патрон на 84 Основно училище Васил Левски е обесен в покрайнините на град София. „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“ - един от вечните цитати на Дякона, с които нашите ученици се запознават още от ранна възраст!

Изявата на малките ученици можете да видите във видеото!

1а клас отбелязва 18 февруари 2023.mp4